diverse boeken/dvd boxen over "Het Ardennenoffensief" in 194

Resultaten
Stuur email Stuur deze advertentie door

Prijs

€ 5,00
Bieden

Conditie

Gebruikt

Beschrijving

Diverse boeken/dvd boxen over "Het Ardennenoffensief" in 1944
Prijs per boek vanaf 5 euro exclusief verzendkosten
Op lagere biedingen wordt niet gereageerd

Boeken
Het Ardennenoffensief in woord en beeld door Robin Cross
Grootformaat gebonden boek in bijna nieuwstaat (20 bij 26 cm)
De geïllustreerde geschiedenis van Hitlers laatste grote offensief
Winter 1944. De geallieerde troepen worden wakker geschud uit de euforische roes van hun successen wanneer het Duitse leger een onverwachte en grootscheepse aanval via de Ardennen lanceert. Hitler wil tot elke prijs de haven van Antwerpen veroveren en de geallieerde aanvoerlijnen afsnijden. Zo hoopt hij immers de snelle opmars naar Berlijn aanzienlijk te kunnen vertragen en eventueel een vredesregeling af te dwingen.
Dit boek brengt u het volledige verhaal van een van de meest bloedige veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, die uiteindelijk het definitieve einde van het Derde Rijk zou aankondigen. De verbeten strijd rond Malmédy, de belegering van Bastogne en alle andere belangrijke ontwikkelingen in het Ardennenoffensief worden uitgebreid en gedetailleerd beschreven. Daarnaast schetst de auteur een aantal sleutelfiguren, waaronder Otto Skorzeny, en biedt hij de nodige inzichten en achtergronden om een compleet beeld te krijgen van de slag om de Ardennen: Hoe kwam het dat de Amerikaanse troepen zo slecht waren voorbereid? En wie of wat kon uiteindelijk voor de geallieerde doorbraak zorgen? Geïllustreerd met uniek fotomateriaal en verhelderende veldkaarten is dit het unieke relaas van een al even bijzondere episode uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
176 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
Uitgave Deltas in 2012
Prijs 12,50 euro

Bastogne door Peter Schrijvers
De grootste slag om de Ardennen
Paperback in bijna nieuwstaat
352 bladzijden met foto's, tekeningen, feiten en wetenswaardigheden
Het Duitse Ardennenoffensief van december 1944 is wel een van de kritiekste perioden voor het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog genoemd. De andere periode was natuurlijk D-Day en de strijd om Normandië. Operatie Overlord was een offensief met als doel een bruggenhoofd te vestigen in Hitlers Europa. De campagne in de Ardennen daarentegen was een defensieve operatie, een wanhopige poging om te voorkomen dat de Duitse legers het Westelijk Front in tweeën zouden splitsen. Over de militaire operaties in de Ardennen in de winter van 1944 zijn inmiddels boekenkasten vol geschreven. Toch ziet Peter Schrijvers, professor Amerikaanse geschiedenis in Sydney, Australië, en auteur van een aantal standaardwerken over de Tweede Wereldoorlog, kans om met zijn gedegen studie over de gebeurtenissen rond Bastogne een schitterend verhaal het licht te doen zien voor een groot publiek. Naast zijn duidelijke beschrijvingen van de soms onoverzichtelijke militaire situatie en de hevige gevechten, gaat hij vooral in op de lotgevallen van de gewone soldaat aan beide zijden en de Belgische burgers die buiten hun schuld verzeild raken in het oorlogsgeweld. Het boek is zeer toegankelijk geschreven, voorzien van enige overzichtskaarten en originele zwart-witfoto's
Uitgave Manteau in 2014
Prijs 20 euro

Operatie Nordwind door Charles Whiting
Het onbekende Ardennenoffensief 1944
Paperback in zeer goede staat
203 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
In december 1944 lanceren de Duitsers een verrassingsaanval richting Antwerpen, het beruchte Ardennenoffensief. Teneinde Patton en zijn Derde Leger in staat te stellen een tegenaanval in te zetten, begint men elders de linies uit te dunnen. Zo ook in het Franse grensgebied Elzas-Lotharingen, net iets ten zuiden van het strijdtoneel in de Belgische Ardennen. Juist hier lanceren de Duitsers in de oudejaarsnacht van 1944 hun laatste echte offensief van de Tweede Wereldoorlog. Acht divisies trekken op tegen het uitgedunde 7th US Army. 'Operatie Nordwind' beschrijft de hevige gevechten in dit Frans-Duitse grensgebied. Een veldslag die uiteindelijk nog een maand langer zou duren dan het Ardennenoffensief. Dit vlot leesbare verslag over de gevechtsacties in Elzas-Lotharingen in januari 1945 is geïllustreerd met één kaart en 31 originele foto's. Charles Whitning publiceerde reeds eerder een aantal boeken over de Tweede Wereldoorlog, w.o. 'Ardennen 1944' uit
Uitgave Uitgeverij Hollandia in 1989
Prijs 6,50 euro

Wreed als ijs door Peter Schrijver
Het lot van de burgers in de slag om de Ardennen
Paperback in bijna nieuwstaat
383 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
In de winter van 1944-45 werden ongeveer 3000 onschuldige burgers gedood tijdens de Slag om de Ardennen. Dat feit werd nauwelijks opgemerkt in een wereldoorlog met miljoenen slachtoffers, waarvan meer dan de helft burgers.
Op een ogenblik dat het lot van de burgers in oorlogen volop centraal staat in de media – van Bosnië tot Afghanistan en Irak – brengt Peter Schrijvers het gruwelverhaal van wat de inwoners van de Ardennen hebben meegemaakt tijdens Hitlers laatste greep naar een overwinning op het westelijk front. Wreed als ijs vertelt in detail en aangrijpend hoe de burgers geteisterd werden door bittere koude en gevechten, Duitse executies, Amerikaanse en Britse bombardementen en het naoorlogse probleem van de ontmijning.
Uitgave het Spectrum in Utrecht in 2004
Prijs 12,50 euro

Het Ardennenoffensief door Alex Kershaw
Het heroische verhaal van het meest onderscheiden peloton in de Tweede Wereldoorlog
Paperback in bijna nieuwstaat
Het Ardennenoffensief vertelt het opmerkelijke verhaal van één peloton dat op wonderbaarlijke wijze Hitlers massale Ardennenoffensief tot staan bracht. Op een koude ochtend in december 1944 probeerde een peloton van achttien man onder het commando van de twintigjarige luitenant Lyle Bouck zich wanhopig warm te houden in hun schuttersputjes, diep ingegraven in de Ardenner bossen. Plotseling werd de ochtendstilte verbroken door een hevig artilleriebombardement en het gevreesde geluid van naderende tanks. Hitler had zijn stoutmoedige en riskante offensief tegen de geallieerden gestart, zijn laatste gok, en het kleine Amerikaanse peloton werd geconfronteerd met de hoofdmacht van de Duitse aanval. Hoewel ze sterk in de minderheid waren, weerstonden zij drie Duitse aanvallen in een vernietigende, 24 uur durende slag, doodden ze meer dan 500 Duiste soldaten en verdedigden ze een strategisch belangrijke heuvel. Pas toen hun munitie opraakte, gaven zij zich over aan de vijand. Als krijgsgevangenen ondergingen Boucks mannen een beproeving die erger was dan het slagveld. Wonderlijk genoeg overleefden ze in gevangenschap van schietgrage Duitse bewakers, geallieerde bomaanvallen en een klein dagrantsoen.
330 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
Prijs 12,5o euro

Nuts ! van Michel Georis 
De strijd in de Ardennen - 1944
Paperback in zeer goede staat
167 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
Over het laatste grote offensief van Nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, de befaamde slag in de Ardennen, zijn reeds talloze stafstudies en boeken verschenen in de afgelopen veertig jaar. "Nuts" van Michel Georis draagt danook geen nieuwe feiten of zienswijzen aan maar geeft slechts een populaire samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen. Geillustreerd met enige overzichtskaarten en originele zwart-wit foto's verhaalt de auteur nogmaals het Duitse aanvalsplan ("Wacht am Rhein"), de penetratie van de "Panzer"eenheden, de paniektoestand aan geallieerde zijde, het herstel en het tegenoffessief. Aparte aandacht wordt geschonken aan de inzet van de speciale commando's van Otto Skorzeny, de gevechten rond Bastogne en aan de inlvoedrijke rol van bevelhebbers als von Rundstedt, Dietrich von Manteuffel, Eisenhower, Patton en Montgomery (a.i. 75-46-010). Dit boek gaat minder op details in als bijv. "Het Ardennenoffessief" van Robert Merriam of "De slag in de Ardennen" van John Toland (a.i. 83-17-191). Overigens een prettig leesbaar boek, geschikt voor een groot publiek.
Prijs 5 euro

Het Ardennenoffensief door Antony Beevor
Paperback in bijna nieuwstaat
416 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
In 'Het Ardennenoffensief' staat militair-historicus Antony Beevor stil bij de grootste slag in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 16 december 1944 startte de slag om de Ardennen. Het was Hitlers laatste poging het tij te keren. Zijn jonge officieren waren erop gebeten om de nietsontziende opmars van de geallieerden en het Rode Leger te stuiten. Door de kou, de hevige sneeuwval en de felheid van de gevechten waren de omstandigheden vergelijkbaar met die aan het oostfront.
In 'Het Ardennenoffensief' schenkt Antony Beevor zowel aandacht aan de strategieën van de generaals als aan de lotgevallen van de gewone soldaat, waardoor een panoramisch beeld ontstaat van een tot nu toe onderbelichte episode uit de Tweede Wereldoorlog.
In mei 2015 is het 70 jaar na de oorlog. Antony Beevor zal aan de vooravond van deze herdenking een bezoek brengen aan Nederland.
'Antony Beevor toont zich wederom een rasverteller.' - Vrij Nederland
Uitgave Ambo/Anthos in Amsterdam in 2015
Prijs 22,50

De slag om de Ardennen van Robin Cross
Een uniek overzicht van Hitlers grootscheepse verrassingsaanval in de winter van 1944
Grootformaat paperback in bijna nieuwstaat (21 bij 28 cm)
Dit boek brengt u het volledige verhaal van een van de meest bloedige veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, die uiteindelijk het definitieve einde van het Derde Rijk zou aankondigen.
De verbeten strijd rond Malmédy, de belegering van Bastonge en alle andere belangrijke ontwikkelingen in het Ardennenoffensief worden uitgebreid en gedetailleerd beschreven. Daarnaast schetst de auteur een aantal sleutelfiguren, waaronder Otto Skorzeny, en biedt hij de nodige inzichten en achtergronden om een compleet beeld te krijgen van de slag om de Ardennen.
Uitgave Zuidnederlandse Uitgeversmaatschappij BV
176 bladzijden vol met foto's, feiten en wetenswaardigheden
Hoe kwam het dat de Amerikaanse troepen zo slecht waren voorbereid? En wie of wat kon uiteindelijk voor de geallieerden doorbraak zorgen?
Geïllustreerd met uniek fotomateriaal en verhelderende veldkaarten is dit boeiende relaas van een al even bijzondere episode uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
Robin Cross, journalist en auteur, schreef al verschillende boeken over de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk. Daarnaast werkte hij mee aan tal van documentaires over de militaire geschiedenis van de twintigste eeuw.
Prijs 8,50 euro

Het Ardennenoffensief door Andy Rawson 
Grootformaat paperback fotoboek in bijna nieiuwstaat (19 bij 24,5 cm)
Zeldzame foto's uit oorlogsarchieven
112 bladzijden met foto's met duidelijke toelichting
Uitgave BBCN Uitgevers in Amersfoort in 2014
Prijs 25 euro

Het Ardennenoffensief
Van de slag om Bastogne tot de val van Berlijn
Boek uit de serie "Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog"
1944-"45 * 50 * 1994-'95
Grootformaat gebonden boek in bijna nieuwstaat (23 bij 31 cm)
191 bladzijden met foto's, feiten en wetenswaardigheden
Uitgave Standaard Uitgeverij BV in Antwerpen
Prijs 6 euro

DVD's
3-dvd box: De Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog
De laatste Duitse aanval
Inclusief mouw patch
Nederlands ondertiteld
Totale speelduur 160 minuten (= bijna 3 uur)
Uitgegeven in 2012
De slag om de Ardennen was een van de balangrijkste, maar zeker ook een van de zwaarste slagen in de Tweede Wereldoorlog. In deze fantastische -box vindt U3 indrukwekkende documentaires over de gebeurtenissen in december 1944. U krijgt een compleest beeld van de ontberingen en extreem zware tochten die de soldaten moesten ondergaan in de bittere kou en onder de meest barre omstandigheden. Ondanks de opmars van Duitsland waarbij de Geallieerden volledig onder de voet dreigden te worden gelopen en de vele doden die aan de Amerikaanse zijde vielen, mislukte het Duise offensief Het eens zo oppermachtige Duitse leger blies zijn laatste adem uit
Prijs 10 euro (gebruikte box)
Prijs 11 euro (bo in nieiuwstaat nog ingeseald)

1-dvd De Ardennen
Het waargebeurde verhaal van 11 helden
De11 van Wereth
Nederlands ondertiteld
Totale speelduur 60 minuten
Uitgave Kolmio Media in 2012
Als de Duitsers in 1944 al hun krachten verzamelen en de Ardennen binnen denderen, raken er 11 donkere Amerikaanse GI's afgezonderd van hun bataljon. Hun strijd van leven op dood begint als ze zwerven door de ijskoude bossen, opgejaagd door de Duitsers. Na een zware tocht vinden ze onderdak op een boerderij in het plaatsje Wereth, hier begint de nachtmerrie pas echt…
Deze documentairefilm toont het waargebeurde verhaal van 11 helden, bereid om voor elkaar te sterven, op onbekend terrein, op de vlucht voor Duitse moordcommando's. 11 purple hearts, 11 bronze stars, 11 victory medals, het waargebeurde verhaal van 11 helden. De Wereth 11.
Prijs 5 euro

Gebruiker

Naam

cees kuijs

Plaats

Heemskerk (Noord-Holland)

Actief sinds

12 jaar geleden
Stuur email Stuur deze advertentie door Bieden